svtblogg.se

HÄR SKAPAS KUNSKAP OM KORRUPT MEDIA, FAKE NEWS & SVERIGES PUBLIC SERVICE INC.

12 mars 2023, Thomas Ek

Att hata, är det alltid dåligt?Mikael Willgert, Lars Bern och Vladimir Putin

Vi blir alla tvingade ibland till att göra livsavgörande val. Ska jag ta emot blod vid min blindtarmsoperation? Ska jag sluta med alkoholen? Ska jag fortsätta med mina studier? Eller ska jag ta anställning nånstans, eller satsa på att bli egen företagare, nu på en gång?

Och sen har vi det här med Ukraina konflikten, vem ska man stödja där, egentligen? Det genomkorrupta Ukraina? Nato? Mördaren Putin? Eller USA med den förvirrade Joe Biden som näppeligen inte vet vad han varken gör, säjer eller tänker göra? Hur kommer det här att sluta? Kommer det att sluta med världskrig? Man kan ju bli gråhårig för mindre.

Lars Bern styrelseordförande i Swebbtv säjer att Ukraina, USA och Nato kommer att förlora kriget i Ukraina. Att Ryssland kommer att vinna kriget det är helt uppenbart säjer Lars Bern. Och förresten, Putin har också förståeliga och goda skäl till han Putin med militära medel nu försöker att ta tillbaka Ukraina.

Ryssland är helt klart militärt överlägsen USA. USA har inte en chans, haa ha ha.

Putin har snabbare raketer, mer kärnvapen, bättre flygvapen och så vidare. Av de skälen så är det ju helt uppenbart att USA inte har en chans om det skulle bli en militär konflikt, haa ha ha.

Lars Bern förklarar också att Ryssland har mycket större naturtillgångar än USA, och att USA vill stjäla Rysslands naturtillgångar, det har ju USA alltid gjort, och det är ju vad allting går ut på. Så nu är det slut på USA:s maktställning, haa ha ha.

Amerikanarna är så dumma att de inte förstår att de inte har en chans, haa ha ha.

Kontentan av vad Swebbtv:s knivskarpa omvärldsanalytiker Lars Berns resonemang mynnar ut i (Omvärldsanalys 28) den är att ”vi ska ta Putin till vårt hjärta”. I Omvärldsanalys 25 [42:35] där säjer han faktiskt det rakt ut.

Lars Bern klargör vidare att det är den amerikanska oligarkin som styr amerikanernas världsherravälde/ hegemoni, men nu är det slut med det, haa, ha ha. Därför ska vi nu alla ”ta Putin till vårt hjärta”. Ryssland är nämligen Störst, Bäst & Ärligast. Det, är vad Swebbtv:s Lars Bern & Mikael Willgerts glasklara budskap mynnar ut i. Något annat alternativ, eller något annat synsätt det finns icke på kartan i Lars Berns analyser.

Något mer genuint hatiskt och samhällsstörtande budskap än vad Swebbtv här torgför det går ju av vad i vart fall jag begriper - rätta mig om jag har fel - icke att finna. Vad fan vill Swebbtv?

Varför blir man (jag) så arg över sådant här beteende som går på tvärs över vad man/jag själv anser är rätt? Den här ilskan, är den ålders betingad? När jag var yngre då brydde jag mig inte om sånt här. Men nu? Vad beror det här på? Vad är det som sker? Varför har jag också blivit så fylld av ilska att jag måste sätta mig ner och skriva den här krönikan? This is no good.

Det finns ett evangelium, Matteus 6:14, det är om förlåtelse som kristna och katoliker måste förhålla sig till; vi måste förlåta.

Låt säja att någon i din närhet har gjort något dumt och därefter ber om din förlåtelse. Ja, då förlåter du ju vederbörande. Jag gör det i alla fall.

Men hur ska man göra med Putin? Är det meningen att vi kollektivt ska förlåta Putin för att han mördar kvinnor och barn? Hundratusentals döda, sårade. Miljoner som har jagats bort. - Okej Putin, ja, du är förlåten. ?  Det där är en väldigt svår teologisk fråga.

Om Putin slog mig i ansiktet, skulle jag vända andra kinden till då? Nej det skulle jag inte göra. Nu är judisk teologi lite annorlunda, öga för öga. Gamla testamentet. Så det där med förlåtelse är komplicerat, som man säger.

Men att önska en annan människa något illa det är fel. Jag vill inte att Putin ska dö. Det skulle vara bättre för världen om han gjorde det. Men den sista tanken den måste vara: önska inte illa för de människor som har gjort dig fel.

Undrar du till äventyrs om jag förlåter Lars Bern? Jo, naturligtvis gör jag det. Tricket här det är att hålla huvudet kallt och acceptera att oliktänkande ibland helt enkelt inte är förmögna nog att begripa sitt eget och omgivningens bästa varför det är bäst att ignorera dem. Att få Lars Bern att ändra sig det tror jag är fullständigt totalt döfött.

Men om Putin inte bad om förlåtelse då är jag agnostiker. Att förlåta Putin det är problematiskt.

Thomas Ek

Thomas Ek

Thomas Eks inlägg på Det Goda Samhallet.se
2022-09-29  Behovet av ledarskap

2022-05-23  Varför är USA störst bäst & vackrast
2017-12-14  Platt skatt
2016-11-27  Lägg ner och ersätt Public Service
2015-12-17  IS är Obamas fel


Thomas Ek är medlem i www.medborgarperspektiv.se

Ny krönika beräknas komma ut 1-3 ggr/månad. Ange din e-post adress för att meddelas.